Ostoskori

Vuoden 2024 kilpailukategoriat sekä sääntödokumentit vihdoin nähtävillä!

Mikäli tarkoituksenasi on kilpailla vuonna 2024 Suomen Street Workout ry:n alaisissa kansallisissa kilpailuissa, lue alta löytyvät oman lajisi sääntödokumentit huolella. Suomen Street Workout ry tekee tiivistä yhteistyötä muiden pohjoismaisten lajiliittojen kanssa Street Workout & Calisthenics -lajin kehittämiseksi Suomessa sekä Pohjoismaissa. Myös vuoden 2024 lajit ja säännöt on laadittu tiiviissä yhteistyössä.

Yleinen sääntödokumentti ladattavissa alta. Yleistä sääntödokumenttia sovelletaan jokaiseen kategoriaan. Lisäksi jokaisella kategorialla on omat kategoriakohtaiset säännöt, jotka löytyvät tästä artikkelista.

Espoon karsintakilpailusta 18.6.2022 Beast Factory Kera calisthenics-salilta. Miesten STRENGTH kategoria, Axel Helling dippipunnerrus

STRENGTH & ENDURANCE

Strength & Endurance -sarjassa urheilija suorittaa 7 minuutin aikana useita kehonpainoliikkeitä peräjälkeen. Tavoitteena on suoriutua annetusta sarjasta mahdollisimman nopeasti, ja nopeimman suorituksen tekijä voittaa. Liikkeet S&E -sarjassa kansallisella tasolla ovat vuonna 2024 seuraavat:

Miehet

 • Muscle up – 6 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 14 toistoa
 • Dippipunnerrus – 20 toistoa
 • Jalkojen nostot nojassa – 15 toistoa
 • Pistoolikyykky – 12 toistoa / jalka
 • Leuanveto (myötäote) – 12 toistoa

Naiset

 • Voimakieppi – 4 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 10 toistoa
 • Dippipunnerrus – 15 toistoa
 • Jalkojen nostot nojassa – 12 toistoa
 • Pistoolikyykky – 12 toistoa / jalka
 • Leuanveto (myötäote) – 8 toistoa

Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa toistomäärät sekä liikkeet eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Espoon karsintakilpailusta 18.6.2022 Beast Factory Kera calisthenics-salilta. Miesten POWER kategoria, Markku Laine leuanveto

POWER

Power kategoriassa kilpaillaan kolmessa liikkeessä jotka ovat molemmissa sarjoissa samat. Leuanveto, Dippipunnerrus sekä pistoolikyykky. Jokaisessa liikkeessä kuorman määrä on vakioitu ja tavoitteena on tehdä mahdollisimman monta toistoa kyseistä liikettä annetulla kuormalla. Annetut kuormat ovat Power-sarjassa kahvakuulia jotka kiinnitetään vyötärölle 3 kg lisäpainovyöllä.

Miehet

 • Leuanveto (myötäote) – 32 kg
 • Dippipunnerrus – 48 kg
 • Pistoolikyykky – 24 kg

Naiset

 • Leuanveto (myötäote) – 12 kg
 • Dippipunnerrus – 16 kg
 • Pistoolikyykky – 12 kg

Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa liikekohtaiset kuormat eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailusta 2023 Beast Factory Kera calisthenics-salilta. Miesten 1RM kategoria, Konsta Koivuranta leuanveto

1RM

1RM eli ykkösmaksimi kategoriassa suoritetaan nimensä mukaisesti 1 toisto maksimikuormalla. Kilpailijan tehtävänä on nostaa mahdollisimman suuri kuorma neljässä liikkeessä. Jokaisen noston kohdalla kilpailijalla on käytettävissään 3 yritystä. Nostot tehdään sarjakohtaisesti seuraavissa liikkeissä:

Miehet

 • Muscle up
 • Leuanveto
 • Dippipunnerrus
 • Takakyykky

Naiset

 • Leuanveto
 • Dippipunnerrus
 • Takakyykky

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Espoon SM kilpailusta 2022 Beast Factory Kera calisthenics-salilta. Miesten FREESTYLE kategoria, Tatu Vihro, planche

FREESTYLE

Freestyle kategoriassa jokaisen urheilijan tulee näyttää olevansa parempi kuin muut osallistujat vapaaohjelman avulla. Vapaaohjelmaa arvioivat tuomarit joilla jokaisella on arvioitavanaan oma kategoriansa. Arvioitavat kategoriat ovat Akro-dynaamiset, Staattiset ja Voimadynaamiset -liikkeet sekä näiden yhdistely eli Kombinaatiot.

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Suomen Street Workout ry noudattaa pohjoismaisen yhteistyön tuloksena syntyneitä linjavetoja ja soveltaa kisoissaan sääntöjä jotka on luotu yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa. Nordic Assembly pidättää kaikki oikeudet sääntömuutoksiin. Mahdollisista muutoksista SSW ry tulee tiedottamaan kanavissaan.

Kaikki SSW ry:n alaiset kilpailut vuonna 2024 vaativat osallistujilta voimassa olevan SSW ry:n kilpailulisenssin. Tämä linjaus on myös osa pohjoismaista yhteistyötä.

Hanki kilpailulisenssi tästä!


SSW ry järjestää kaikille kilpailulisenssin haltijoille avoimen kilpailukategoria -läpikäynnin, jossa käydään läpi sääntöjen sisältö ja vastataan mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Läpikäynnin päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *