Ostoskori

Kilpailukauden 2023 kilpailukategoriat on nyt julkaistu!

Mikäli tarkoituksenasi on kilpailla vuonna 2023 Suomen Street Workout ry:n alaisissa kansallisissa kilpailuissa, lue alta löytyvät oman lajisi sääntödokumentit huolella. Suomen Street Workout ry tekee tiivistä yhteistyötä muiden pohjoismaisten lajiliittojen kanssa Street Workout & Calisthenics -lajin kehittämiseksi Suomessa sekä Pohjoismaissa. Myös vuoden 2023 lajit ja säännöt on laadittu tiiviissä yhteistyössä.

Vuoden 2023 kilpailukategoriat

Mira Rosenberg, Street Workout PM2022, Strength & Endurance

STRENGTH & ENDURANCE

Strength & Endurance -sarjassa urheilija suorittaa 7 minuutin aikana useita kehonpainoliikkeitä peräjälkeen. Tavoitteena on suoriutua annetusta sarjasta mahdollisimman nopeasti, ja nopeimman suorituksen tekijä voittaa. Liikkeet S&E -sarjassa kansallisella tasolla ovat vuonna 2023 seuraavat:

Miehet

 • Muscle up – 6 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 12 toistoa
 • Dippipunnerrus – 15 toistoa
 • Jalkojen nostot nojassa – 15 toistoa
 • Etunojapunnerrus – 20 toistoa
 • Pistoolikyykky – 12 toistoa / jalka

Naiset

 • Voimakieppi – 3 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 8 toistoa
 • Dippipunnerrus – 10 toistoa
 • Jalkojen nostot nojassa – 10 toistoa
 • Etunojapunnerrus – 15 toistoa
 • Pistoolikyykky – 10 toistoa / jalka

Karsintakilpailuissa, sekä Suomenmestaruuskilpailussa toistomäärät pysyvät samoina. Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa toistomäärät eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Markku Laine, Street Workout SM2022, Power

POWER

Power kategoriassa kilpaillaan kolmessa liikkeessä jotka ovat molemmissa sarjoissa samat. Leuanveto, Dippipunnerrus sekä pistoolikyykky. Jokaisessa liikkeessä kuorman määrä on vakioitu ja tavoitteena on tehdä mahdollisimman monta toistoa kyseistä liikettä annetulla kuormalla. Annetut kuormat ovat Power-sarjassa kahvakuulia jotka kiinnitetään vyötärölle 3 kg lisäpainovyöllä.

Miehet

 • Leuanveto (myötäote) – 32 kg
 • Dippipunnerrus – 48 kg
 • Pistoolikyykky – 24 kg

Naiset

 • Leuanveto (myötäote) – 12 kg
 • Dippipunnerrus – 16 kg
 • Pistoolikyykky – 12 kg

Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa liikekohtaiset kuormat eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Turun karsintakilpailusta 12.6.2022 Boxi Turku ulkokuntosalilta. Miesten 1RM kategoria, Jarkko Sieppi takakyykky

1RM

1RM eli ykkösmaksimi kategoriassa suoritetaan nimensä mukaisesti 1 toisto maksimikuormalla. Kilpailijan tehtävänä on nostaa mahdollisimman suuri kuorma neljässä liikkeessä. Jokaisen noston kohdalla kilpailijalla on käytettävissään 3 yritystä. Nostot tehdään sarjakohtaisesti seuraavissa liikkeissä:

Miehet

 • Muscle up
 • Leuanveto
 • Dippipunnerrus
 • Takakyykky

Naiset

 • Leuanveto
 • Dippipunnerrus
 • Punnerrus
 • Takakyykky

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Benjamin Lundberg, Street Workout PM2022, Freestyle

FREESTYLE

Freestyle kategoriassa jokaisen urheilijan tulee näyttää olevansa parempi kuin muut osallistujat vapaaohjelman avulla. Vapaaohjelmaa arvioivat tuomarit joilla jokaisella on arvioitavanaan oma kategoriansa. Arvioitavat kategoriat ovat Akro-dynaamiset, Staattiset ja Voimadynaamiset -liikkeet sekä näiden yhdistely eli Kombinaatiot.

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Suomen Street Workout ry noudattaa pohjoismaisen yhteistyön tuloksena syntyneitä linjavetoja ja soveltaa kisoissaan sääntöjä jotka on luotu yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa. Nordic Association pidättää kaikki oikeudet sääntömuutoksiin. Mahdollisista muutoksista SSW ry tulee tiedottamaan kanavissaan.

Kaikki SSW ry:n alaiset kilpailut vuonna 2023 vaativat osallistujilta voimassa olevan SSW ry:n kilpailulisenssin. Tämä linjaus on myös osa pohjoismaita yhteistyötä.

Hanki kilpailulisenssi tästä!


SSW ry järjestää kaikille kilpailulisenssin haltijoille avoimen kilpailukategoria -läpikäynnin, jossa käydään läpi sääntöjen sisältö ja vastataan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Tilaisuus järjestetään Perjantaina 9.6. google meetsin välityksellä. Lisätietoja ilmoittautumisesta luvassa myöhemmin. Siirretty myöhemmäksi. Uusi päivämäärä ilmoitetaan jo rekisteröityneille urheilijoille sähköpostin välityksellä.

18:00 – 19:00 Freestyle

19:00 – 20:00 Strength & Endurance, Power sekä 1RM


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *