Ostoskori

Aiomme yhdistyksessä keskittyä luomaan liikunnallista kaupunkikulttuuria, joka tarkoittaa kaupunkiympäristön kehittämistä yhä virikkeellisemmäksi. Tavoitteenamme on lisätä lähiliikuntapaikkoja ja esimerkiksi yksittäisiä leuanvetotankoja ympäri asuinalueita ja kaupunkeja. Ideana on luoda ihmisten arkiympäristöstä sellainen, että se houkuttelee kuntoilemaan pitkin päivää. Visionamme on saada suomalaiset vetämään jokaisen suomalaisen ihmisen verran -5,5 miljoona – leukaa päivän aikana, vuoteen 2025 mennessä.

Yhdistyksemme varapuheenjohtaja Mikko esittelee asian näin: Liikunta suoritetaan usein nykyisin n. tunnin mittaisissa intensiivisissä jaksoissa, vaikka vähintäänkin yhtä hyvä terveydellinen lopputulos saataisiin arkiliikunnan tehostamisella, ja harrastamalla liikuntaa pitkin päivää. Muun muassa tuoreissa, vuonna 2019 julkaistuissa liikuntasuosituksissa kerrotaan, että jo parin minuutin liikunta pätkästä kertyy terveyshyötyjä.

Tässä esimerkki -skenaario havainnollistamaan, kuinka liikuntaa voi harrastaa pitkin päivää:

Aamulla herätessä käyt lyhyellä (5-10 min) kävelylenkillä, jonka aikana teet 3 erilaista kehonpainoharjoitetta (esim. punnerrus, vatsarutistus, askelkyykky). Töihin lähtiessä bussia odotellessa tai töihin kävellessä teet muutaman leuanvedon/kehonpainosoudun. Töissä ollessa työpäivän aikana voit tehdä muutaman kehonpainoliikkeen, esim. toimistossa tai missä tahansa, ympäristön välineistöä hyödyntäen. Töistä kotiin tullessa samat kehonpainoliikkeet kuin töihin mennessä. 

Tämä toki vaatii arkiliikunnan kulttuurin kehittämistä ja visiomme esilletuomista. Nuoretkin leikkivät, kunhan niille luodaan riittävät puitteet ja mahdollisuudet siihen. 

Tavoitteenamme on siis tuoda lisää käytännön mahdollisuuksia sekä uusia ideoita liikunnan harrastamiseen. Haluamme vaikuttaa toimivien ja laadukkaiden lähiliikuntapaikkojen suunnittelemiseen ja rakentamiseen yhteistyössä kuntien sekä yritysten kanssa ja tuoda enemmän tietoa Street Workout -ja kehonpainoharjoittelusta kaikille.

Haluamme levittää tätä visiota koko Suomeen. Aiomme lisäksi järjestää tulevaisuudessa lisää ohjaajakoulutuksia, joiden tavoitteena on saada suurimmalle osalle Suomen paikkakunnista oma Street Workout-ohjaaja, joka voi pyörittää omalla paikkakunnalla yhteisiä harjoituksia ja luoda omaa treeniporukkaa paikkakunnalleen. 

Tavoitteemme vision toteutumiseksi:

  • Tarjoamme opastusta lähiliikuntapaikkojen käyttöön
  • Järjestämme vuosittain useamman tapahtuman, joissa opetamme kuinka harjoitella omalla kehon painolla
  • Tarjoamme uudenlaista liikuntaharrastusta lapsille, nuorille ja aikuisille 
  • Auttaa kasvattamaan yli 20 lajiyhteisöä ympäri Suomea vuoteen 2025 mennessä
  • Rakennuttaa yhteistyössä kuntien ja yritysten kanssa 50 uutta lähiliikuntapaikkaa ympäri Suomea vuoteen 2025 mennessä
  • Saada suomalaiset vetämään jokaisen suomalaisen ihmisen verran – 5,5 miljoona – leukaa päivän aikana, vuoteen 2025 mennessä


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.