Ostoskori

Harkitsetko kilpailevasi Street Workout -kilpailuissa, mutta et oikein tiedä mitä eri kategoriat sisältävät? Tämä artikkeli on sinulle joka kaipaat lisätietoa vuoden 2022 kilpailukategorioista ja niiden sisällöstä. Mennään suoraan asiaan.

Kilpailukategorioita on 4 kappaletta, joista jokaisessa on omat uniikit eronsa. Niin sanottuja voimakategorioita ovat Strength & Endurance, Power sekä 1RM jotka eroavat perusluonteeltaan enemmän Suomessa nähdystä Freestyle kategoriasta. Voimakategoriat keskittyvät monilta luonnistuviin treeniliikkeisiin, kuten esimerkiksi leuanvetoihin ja dippeihin ja ovat täten helpommin lähestyttäviä kategorioita.

Mitä kategoriat pitävät sisällään?

Jonna Korhonen, Strength & Endurance, Nordic Championship 2021

STRENGTH & ENDURANCE

Strength & endurance on maksimissaan 7 minuuttia kestävä rypistys, jossa urheilija suorittaa tietyn määrän toistoja useassa kehonpainoliikkeessä toisensa perään aikaa vastaan. Tämä kategoria vaatii urheilijalta hyvän suoritustekniikan hallintaa sekä mittaa tämän kestävyyttä. Liikkeet itsessään ovat helpompia suorittaa kuin esimerkiksi monet freestyle-liikkeet mutta toistojen määrä sekä mahdollisimman nopean suorituksen tavoittelu lisäävät haastavuutta.

Miehet

 • Muscle up – 5 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 10 toistoa
 • Etunojapunnerrus – 25 toistoa
 • Pistoolikyykky – 10 toistoa / jalka
 • Dippipunnerrus – 20 toistoa
 • Jalkojen nostot roikkuen – 20 toistoa

Naiset

 • Voimakieppi – 5 toistoa
 • Leuanveto (myötäote) – 8 toistoa
 • Etunojapunnerrus – 15 toistoa
 • Pistoolikyykky – 10 toistoa / jalka
 • Dippipunnerrus – 10 toistoa
 • Jalkojen nostot roikkuen – 10 toistoa

Toistomäärät pysyvät samoina karsintakilpailuissa, sekä Suomenmestaruuskilpailussa. Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa toistomäärät eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Power, Nordic Championship 2021

POWER

Power kategoriassa kilpaillaan kolmessa liikkeessä jotka ovat molemmissa sarjoissa samat. Leuanveto, Dippipunnerrus sekä tänä vuonna takakyykyn korvaava pistoolikyykky. Jokaisessa liikkeessä kuorman määrä on vakioitu ja tavoitteena on tehdä mahdollisimman monta toistoa kyseistä liikettä annetulla kuormalla.

Miehet

 • Leuanveto (myötäote) – 32 kg
 • Dippipunnerrus – 48 kg
 • Pistoolikyykky – 24 kg

Naiset

 • Leuanveto (myötäote) – 14 kg
 • Dippipunnerrus – 20 kg
 • Pistoolikyykky – 14 kg

Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa liikekohtaiset kuormat eroavat kansallisista kilpailurajoista. Lisää kilpailukohtaisista yksityiskohdista sekä kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Konsta Koivuranta, 1RM, Nordic Championship 2021

1RM

1RM eli ykkösmaksimi kategoriassa suoritetaan nimensä mukaisesti suurimmat nostot. Kilpailijan tehtävänä on nostaa mahdollisimman suuri kuorma neljässä liikkeessä. Jokaisen noston kohdalla kilpailijalla on käytettävissään 3 yritystä. Nostot tehdään sarjakohtaisesti seuraavissa liikkeissä:

Miehet

 • Muscle up
 • Leuanveto (myötäote)
 • Dippipunnerrus
 • Takakyykky

Naiset

 • Leuanveto (myötäote)
 • Dippipunnerrus
 • Punnerrus
 • Takakyykky

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Mikko Laitinen, Freestyle, Nordic Championship 2021

FREESTYLE

Suomessa todennäköisesti tunnetuin kilpailukategoria on Freestyle, jonka parissa SM-kilpailuja on järjestetty jo 7 vuoden ajan. Freestyle kategoriassa jokaisen urheilijan tulee näyttää olevansa parempi kuin muut osallistujat vapaaohjelman avulla. Vapaaohjelmaa arvioivat tuomarit joilla jokaisella on arvioitavanaan oma kategoriansa. Arvioitavat kategoriat ovat Akro-dynaamiset, Staattiset ja Voimadynaamiset -liikkeet sekä näiden yhdistely eli Kombinaatiot.

Kategorian yleiset säännöt voit ladata alla olevasta linkistä.

Suomen Street Workout ry noudattaa pohjoismaisen yhteistyön tuloksena syntyneitä linjavetoja ja soveltaa kisoissaan sääntöjä jotka on luotu yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa. Nordic Association pidättää kaikki oikeudet sääntömuutoksiin. Mahdollisista muutoksista SSW ry tulee tiedottamaan kanavissaan.

Kaikki SSW ry:n alaiset kilpailut vuonna 2022 vaativat osallistujilta voimassa olevan SSW ry:n kilpailulisenssin. Tämä linjaus on myös osa pohjoismaita yhteistyötä.

Hanki kilpailulisenssi tästä!


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.