Ostoskori

Street Workout on laji, jossa ympäristöä käytetään mahdollisimman monipuolisesti treenatakseen kehonpainolla. Kyseessä on freestyle -pohjainen laji, jossa yhdistyvät voima, taito ja luovuus. Street Workoutissa on otettu vaikutteita mm. telinevoimistelusta ja parkourista, mutta freestyle lajina siihen on tuotu täysin uudenlaisia voima- ja taitoliikkeitä mukaan. 

Street Workoutissa yhdistyvät voimaa vaativat liikkeet (esim. human flag) sekä taitoa vaativat liikkeet (swing 360) ja näiden yhdistelmiä vaativat liikkeet, kuten muscle up. Taitavimmat harrastajat pystyvät tekemään mm. pystytangosta human flagia tai tekemään pelkällä leuanvetotangolla useita erilaisia leuanvedon variaatioita, sekä dynaamisia liikkeitä. Street Workoutin harrastamiseen kuuluu vahvasti yhteisöllisyys, joka näkyy lajissa siten, että lajin harrastajat kannustavat ja tukevat toisiaan treeneissä ja jopa kisoissa.  

Mistä laji on lähtöisin:

Lajin alkuperä on hieman epäselvä, mutta eräiden lähteiden mukaan laji alkoi kehittyä 90-luvulla New Yorkissa, missä ihmisillä ei ollut varaa harrastuksiin tai kuntosalijäsenyyksiin, joten heidän oli keksittävä erilaisia keinoja harjoituttaa taitoa ja voimaa. Toisten lähteiden mukaan laji on lähtöisin Venäjältä, joista samoista syistä vähävaraiset ihmiset kehittivät erilaisia harjoittelumuotoja. Pikkuhiljaa tämä harrastus alkoi muodostua, ja laji sai lopulta nimensä Street Workout. 

Harjoittelu:

Street Workoutin harjoitteleminen vaatii välineistönä korkeintaan leuanvetotangon sekä nojapuut. Näillä kahdella välineellä pystytään tekemään monipuolisesti erilaisia kehonpainoharjoittelun perusliikkeitä, mutta lisäksi mitä hurjimpia temppuja. Street Workoutin perusliikkeitä ovat punnerrukset, leuanvedot, dipit, käsilläseisonta, erilaiset vatsalihasliikkeet kuten toes to bar ja dragonflag.

Street Workoutissa useita viehättääkin sen haastavuus. Joidenkin liikkeiden opettelu voi viedä jopa useamman vuoden, ja se tekee lajista erittäin palkitsevan. Muun muassa ihmislipun tai muscle upin oppiminen voi viedä kuukausia hallita ja osata.

Monia kiinnostaakin, miten laji eroaa Calisthenicsista. Suuria eroja lajien välillä ei ole, ja yhtäläisyyksiä on todella paljon. Tästä kuitenkin lisää toisessa artikkelissa!


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *