Ostoskori

Sana Calisthenics on peräisin kreikan kielen sanoista ”kalos” joka tarkoittaa kauneutta, sekä ”sthenos” joka tarkoittaa voimaa. Calisthenicsia, eli kehonpainoharjoittelua on käytetty jo satoja vuosia harjoitusmenetelmänä. Street Workout on nykyaikainen termi kehonpainoharjoittelulle ja se on myös kilpailumuoto. Selkeä erottava tekijä Calisthenicsin ja Street Workoutin välillä on, että Street Workoutissa tehdään dynaamisia liikkeitä. Näitä dynaamisia liikkeitä ovat mm. swing 360, shrimp flip, muscle up 360 jne. Calisthenicsissa taas näitä liikkeitä ei tehdä ollenkaan, ja laji perustuukin ainoastaan voiman kehittämiseen ja vaikeiden kehonpainoliikkeiden kuten muscle upin ja front leverin harjoittelemiseen. Molemmat lajit tai termit siis sisältävät paljon yhtäläisyyksiä, ja täysin selkeää eroa lajien välillä ei ole. Termit sekoittuvat myös helposti keskenään, mutta monesti esim. nykypäivänä puhuttaessa kuulee useimmiten termin ”Street Workout” ja tämä sana on vakiintunut yhä enemmän, sillä vuonna 2011 järjestettiin ensimmäiset viralliset lajin MM-kilpailut (WSWCF)*, jotka kulkevat nimellä ”Street Workout Freestyle World Championships”. 

World Street Workout and Calisthenics Federation (WSWCF)* on kansalaisjärjestö ja voittoa tavoittelematon järjestö, joka on rekisteröity Latviaan. Se perustettiin 8. huhtikuuta 2011, ja sen hallituksen nykyinen puheenjohtaja on Māris Šlēziņš. 

Kiinnostuitko, mistä laji on saanut alkunsa? Katso Street Workoutista tehty dokumentti alta: https://www.redbull.com/int-en/films/raise-up


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *